Június 17-19. közt lezajlott az 5. International Summer Cup Nagyváradon, Romániában a Román ITF Taekwon-do szövetség és a King-Do sportegyesület szervezésében. Magyarországról egy közös csapattal neveztünk a versenyre, a magyar versenyzők több klubból érkeztek.

16-án érkeztünk meg, a szállás remek volt (főleg a Presovi verseny utáni kollégiumhoz képest:)), a nagyváradi négy csillagos Forum Hotel Continental, amit igen kedvező áron kaptunk meg. Nagyváradon, lévén közel a magyar határ, rengeteg magyar szót lehetett hallani az utcán. Különös érzés volt számomra, mert külföldön voltunk, de mégis félig úgy éreztük, hogy itthon vagyunk.

A verseny ugyan 3 napos volt, de a versenyszámok jó része két nap alatt lement, az utolsó napra kevés verseny maradt. A magyar csapat közel 30 versenyzőt indított, mely az összes, nagyjából 200 versenyzőhöz képest igen jelentős, egyik legnagyobb csapat voltunk. Sajnos az indulók száma miatt nem kevés olyan versenyszám volt, amiben kevés volt az induló, sőt, olyan szám is akadt, ahol a versenyzők jó része a magyar csapatból került ki, ennek ellenére elmondhatjuk, hogy a csapat eredményes volt, rengeteg versenyszámban sikerült érmet szereznünk: összesen 53 érmes helyezést értünk el, szinte az összes versenyzőnek sikerült érmet szereznie - ha a csapatszámokat is tekintjük, akkor legalább 2-3 érem lógott minden magyar versenyző nyakán:) A legjobb ifi és legjobb felnőtt csapat versenyét is megnyertük, illetve a gyerek kategóriában 5. lett csapatunk.

A versenyen volt egy kicsit komolyabb izgalom is, egyik versenyzőnket KO. miatti agyrázkódással kellett kórházban tartani, de másnap kiengedték, és minden rendben volt szerencsére. A pontozógéppel is volt egy kis félreértés, de reméljük a szervezők tanulnak majd a hibákból, és jövőre egy még ennél is jobb versenyt sikerül szervezniük.

Gratulálok ezúton is minden versenyzőnek, és remélem, jövőre ugyanitt, ugyanígy találkozunk:) A szervezőknek pedig köszönjük a munkát, remélem mindenki nevében elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat.

A verseny hivatalos végeredménye az alábbi linken található: http://www.taekwondo-itf.ro/zip_2011/altele_2011/cupa-internationala-de-vara-oradea/Results-International-Summer-Cup-Oradea-2011.doc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://itftaekwondo.blog.hu/api/trackback/id/tr453047390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása