A Magyar Taekwon-do szövetséghez idén egy újabb egyesület csatlakozott, a békéscsabai Viharsarok Taekwon-do klub, Dávid Nóra (III. dan) vezetésével. Vele készült interjúnkat olvashatjátok el az alábbiakban.

  • Első körben szeretnélek kicsit bemutatni az olvasóinknak: hány éve kezdted el a taekwon-do-t? Miért?
Először is tudni kell, hogy nagyon fiús kislány voltam ami annyit tesz hogy a fiúkkal szerettem katonásat, háborúsat játszani. Hét éves voltam mikor osztálytársnőm mesélt arról, hogy küzdősportra jár az iskolánk tornatermébe és mutatott egy két akkor tanult gyakorlatot is. Hát nekem több se kellett, elmeséltem szüleimnek akik azonnal be is irattak Krajcsó István mesterhez. Néhány hónap elteltével még anyukám is kedvet kapott és azóta is együtt edzünk.
 
  • Mióta vagy mester? 
2000. márciusában vizsgáztam le I. dan-ra. 
 
  • Régebben is megfordult már a fejedben, hogy önállóan egyesületet, edzéseket vezess?
Az évek során folyamatosan volt lehetőségem, hogy edzéseket tartsak és ezt nagy örömmel tettem. Szeretek tanulni és tanítani ezért mindig própálom követni a változásokat és új eszközökkel inspirálni a gyerekeket a Taekwon-do eszmeiségének és mozgáskultúrájának elsajátítására.
 
  • Mi vesz rá egy mestert arra, hogy ne csak az edzésekre, versenyekre koncentráljon, hanem tudását továbbadja?
Ez egy belső késztetés, amely arra inspirál hogy ne csak saját magát eddze az ember, hanem önmagán túl látva másnak is át adja azt az örömöt, amit számomra jelent ennek a harcművészetnek az elsajátítása. (Mert ez egy örök körforgás tanulni és tanítani.)
 
  • Tudomásom szerint az egyesület már egy létező harcművészeti egyesület volt, aminek most az ITF Taekwon-do szakosztályát létrehoztátok. Mikor történt az alapítás? 
Miután az engedélyt megkaptuk a Szövetségtől, kerestünk egy olyan egyesületet, amelynek szellemisége hozzánk hasonló gondolkodású és nagy szerencsére a Viharsarok Budo Sport Egyesületben meg is találtuk ezt. Így 2011. augusztus 9-én megalakulhatott szakosztályunk.
 
  • Mennyire lehet nehéz egy már meglevő harcművészeti egyesületbe bekerülve új érdeklődőket csábítani? Nem tartasz attól, hogy akit érdekelt már valami harcművészet, az már kipróbált mást és esetleg ott maradt?
Mindenkinek megvan az útja, én hiszem azt, hogy ránk is szükség van. A tanítvány megtalálja mesterét.
 
  • Mikor kezdtétek az edzésmunkát? Milyen az edzőtermetek?
Szeptember 2-án megkezdtük edzéseinket egy nagyon szép tornateremben, amely néhány éve lett átadva. A város szívében vagyunk.
 
  • Többen is vagytok mesterek az egyesületben már, vagy egyelőre egyedül neveled az új generációt? 
Négyen vagyunk mesterek és ebből hárman tanítunk megosztva feladatainkat.
 
  • Mik a terveitek az egyesület reklámozására? Hogy próbáltok meg új emebreket vonzani az egyesülethez?
Főleg az interneten vagyunk jelen (Facebook), de már a plakátjaink is megtalálhatóak a városban. A személyes ismertség is nagyon fontos. Próbálunk lehetőséget teremteni bemutatók tartására és természetesen a baráti kör is vonz új embereket.
 
  • Vannak már új érdeklődők?
Igen, bár érdekes a érdeklődők korosztályi eloszlása, mert 4 éves és 40 éves is jelentkezett már nálunk. Mi mindenkit szeretettel várunk!
 
  • Mennyi időt vesz el az életedből egy egyesület vezetése? Mennyire tartod megterhelőnek egy “normál” életvitel mellett?
Nekem már nagyon régóta csak erről szól az életem, ezért ez nem áldozat. Nem mondhatom, hogy könnyű, de ezt akarom csinálni.
 
Köszönjük az interjút, jó edzéseket, az egyesületnek pedig sok érdeklődőt és sikeres versenyeket kívánunk a jövőben!
 
Az egyesület Facebook oldalát megtaláljátok a blog Facebook oldalán a kedvenceink közt, vagy az alábbi címen:

A bejegyzés trackback címe:

https://itftaekwondo.blog.hu/api/trackback/id/tr43240540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása