NZ2011 - A VB helyszíne

2011.03.10. 22:46

A világbajnokság idei helyszíne Új-Zéland fővárosa: Wellington. A Föld átellenes oldalán fekvő országról viszont az átlag magyar ember nem hallott túl sokat.

Az ország alaóvetően szigetország, 2 főbb szigetből, és sok kisebb szigetből tevődik össze. A hivatalos nyelv az angol és a maori. Nevét Hollandia egyik tartományáról, Zeeland-ról kapta. Összterülete mintegy háromszor akkora, mint Magyarországé.

Lakosainak száma eléri a 4 milliót. A lakosság nagy része brit leszármazott, az őslakosok leszármazottainak aránya nagyjából 14% körül van.

Az ország zászlaja, mint volt brit terület a bal felső sarkában a brit zászló látható, a maradék részen pedig kék háttérrel piros csillagok Dél Keresztjét formálják.

Az ország hivatalos fizetőeszköze az új-zélandi dollár (NZD).

Az északi sziget déli részén helyezkedik el az ország kultúrális-, művészeti- és közigazgazási fővárosa: Wellington, ami idén a világbajnokság helyszínét adja. A város egyébiránt a róla elnevezett Wellingtoni öböl partján fekszik, ami közvetlen összeköttetésben áll a Csendes-Óceánnal. A fővárosnak mindösszesen 423.800 lakosa van.

A rendezvényt a TSB Arénában szervezik, a város legnagyobb sport- és konferenciaközpontjában.

Az alábbi videón a helyszín látható, plusz némi edzés még a verseny előttről, érdemes megnézni:

(Az Új-Zélandos anyagokért köszönet SzD-nek, a videó megtalálásáért MD-nek.)

A bejegyzés trackback címe:

https://itftaekwondo.blog.hu/api/trackback/id/tr832729530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása